Ring +45 96 102045
og hør nærmere

Sønderlandsgade 24
7500 Holstebro
Tlf +45 96 102045

Faktaboks

Fysiske forbedringer er vigtige for at opnå et meningsfuldt og tilfredsstillende liv, men kan ikke stå alene …

Det er vigtigt, at du tillige:

  • opnår tro på dig selv og optimisme til fremtiden  
  • får genskabt en positiv identitet
  • får fundet  en mening med livet trods sygdommen. 
  • lærer at engagere dig i livet igen.
  • påtager dig ansvar og styring af dit liv så du kan mærke du har kontrol over dit liv. 

… for at få et ”godt liv”. 

Det arbejder vi også på i NeuroFys.dk

Jesper

Genoptræning efter blodprop

Intensiv genoptræning hos NeuroFys.dk

46-årige Jesper blev ramt af flere blodpropper, hvilket gav en lammelse af den ene arm og ben og sænkede hans førlighed markant. Efter ½ års højt specialiseret rehabilitering på Hammel Neurocenter efterfulgt af et ½ års genoptræning i det kommunale system kunne han gå med stok indendørs og brugte kørestolen udendørs. Han brugte sin hånd som støtte. Men der manglede stadigvæk meget, før han kunne indfri sit mål om at starte i sit job som politimand igen.

Kommunen henviser Jesper videre til intensiv genoptræning hos NeuroFys.dk. Efter et intensivt 9 ugers genoptræningsforløb med daglig træning var Jesper i stand til at genoptage arbejdet på deltid, bl.a. på baggrund af en større udholdenhed og sikker gang. Dette underbyggede gangtesten også, idet den blev forbedret med 100 procent – fra at kunne gå 150 meter med stok på seks minutter til at kunne gå over 300 meter uden stok.

Han opnåede at kunne bære brænde ind og tænde op i brændeovnen, slå græs, dække bord, spise med begge hænder, binde snørebånd og gå ture uden for hjemmet med hunden. Aktiviteter der alle bruges i hverdagen og er med til at vedligeholde og fremme genvundne færdigheder. Jesper bevilgedes yderligere 8 ugers træning, der forbedrede håndens finmotorik væsentligt. Han kan eks. sætte clips på papir og skære og smøre et rundstykke. Gangen og balancen er bedret så han kan gå med en kaffekop uden at spilde.

I dag arbejder Jesper på fuldtid og har som mål at lære at løbe igen ...

Jesper siger..

- Jeg er blevet væsentlig bedre til at gå, og jeg er også blevet bedre til at bruge min højre hånd

- Jeg har også fået en del psykisk ud af at gå til træning i Holstebro. Jeg har fået mange råd om at gebærde mig i dagligdagen og dermed har jeg fået større selvtillid i hverdagen.

- I det hele taget føler jeg mig mere som et helt menneske.

- Det har været meget positivt. Især terapeuterne er gode, de ved virkelig, hvad de snakker om.

- Jeg har gennem hele mit sygdomsforløb generelt haft gode behandlere. Det der især kendetegner NeuroFys.dk er graden af professionalisme og den store erfaring. NeuroFys.dk er væsentlig mere målrettet og professionel.