Ring +45 96 102045
og hør nærmere

Sønderlandsgade 24
7500 Holstebro
Tlf +45 96 102045

Specialiseret træning til dig, der har Parkinson.

Har du Parkinson og oplever du, at mange af dine bevægelser er blevet langsommere og mindre eller oplever du at fryse fast i dine bevægelser og have svært ved at komme i gang med en handling, så er LSVT BIG noget for dig.

LSVT BIG er et træningsprogram designet specifikt til dig, der lever med Parkinsons sygdom., men er også velegnet til personer med andre neurologiske sygdomme.

Teorien der ligger bag LSVT BIG er, at vores hjerne kan formes hele livet. Den kan ændre sig og lære nyt. Inden for hjerneforskning kaldes denne foranderlighed neuroplasticitet og begrebet dækker over, at der sker fysiske forandringer i hjernevævet, når vi lærer nyt, husker eller glemmer. Hjernens funktion tilpasser sig de påvirkninger den udsættes for.

LSVT BIG forbedrer dine evner til at lave hurtige, større og mere kraftfulde bevægelser – en evne, som du kan bruge i hverdagen, når du eksempelvis skal rejse dig, række ud efter en dåse i køleskabet eller blot gå med større og mere sikre skridt. Det handler i al sin enkelthed om at træne store bevægelser, med stor kraft og stor hastighed.

De forskningsmæssige resultater viser, at du ved at udføre LSVT BIG forbedrer:

  • Ganghastigheden med større skridtlængde.
  • Balancen
  • Rotationer af kroppen.
  • Livskvalitet (at kunne klare flere dagligdags aktiviteter, og være deltagende i sociale sammenhænge).
  • Desuden viser det sig, at jo tidligere du får indlært disse BIG øvelser, jo bedre kan du forhale de bevægelsesmæssige indskrænkninger.

LSVT BIG er en træningsform, der bygger på et forskningsmæssigt veldokumenteret program for stemmetræning til parkinsonramte. Det er udviklet i USA i midten af 1980èrne. Opkaldt efter Lee Silvermann Voice Treatment (LSVT). Nu er principperne overført fra stemmetræning til den fysiske træning af kroppen.

LSVT BIG træningsforløb

LSVT BIG  forløbet er et intensivt specialiseret forløb, der strækker sig over 4 uger, hvor du skal træne 4 gange ugentligt a’ en times varighed hos LSVT certificeret  terapeut. Træningen består dels af nogle standardiserede øvelser og dels af nogle øvelser, der er tilpasset netop til dig og dine behov. Derudover skal du selv træne dagligt hjemme med øvelserne du får udleveret (alle ugens 7 dage).

Du vil blive testet ved opstart og afslutning og øvelserne progredieres efter behov i træningsforløbet. Efter en måned indkaldes du igen til en gentestning og justering af øvelserne.

 

Certificeringen af fysioterapeut Birte O. Jepsen, Neurofys.dk er taget ved LSVT Global Tucson Arizona.

American Parkinson Disease Association, Inc. /APDA National Young Onset Center
The APDA National Young Onset Center focuses on developing education and support services that address the unique needs of young people with Parkinson's disease, their family members and friends as well as their healthcare team.