Ring +45 96 102045
og hør nærmere

Sønderlandsgade 24
7500 Holstebro
Tlf +45 96 102045

Faktaboks

Fysiske forbedringer er vigtige for at opnå et meningsfuldt og tilfredsstillende liv, men kan ikke stå alene …

Det er vigtigt, at du tillige:

  • opnår tro på dig selv og optimisme til fremtiden  
  • får genskabt en positiv identitet
  • får fundet  en mening med livet trods sygdommen. 
  • lærer at engagere dig i livet igen.
  • påtager dig ansvar og styring af dit liv så du kan mærke du har kontrol over dit liv. 

… for at få et ”godt liv”. 

Det arbejder vi også på i NeuroFys.dk

Eva Høgh Poulsen

Eva Høgh Poulsen var i koma og kørestol. Nu kan hun løbe 10 kilometer

Vi kunne se målstregen på vores jule-løbetur, da en ung bilist mistede herredømmet over sin bil og ramte mig med mindst 80 kilometer i timen. Min bror var med på turen og nåede at springe for livet. Jeg fik hjertestop, svær hjernetraume og mange brækkede knogler.

Officielt var jeg død. Om det var held eller noget mere, ved jeg ikke, men jeg fik den ultimative førstehjælp. Lige der i juletrafikken ved Videbæk var der én bil med en akutlæge og to overlæger. I en anden bil sad nogle sygeplejersker, som også hjalp til.

Da jeg kom til mig selv igen, var der revet 54 dage ud af kalenderen. Jeg havde været intensiv patient og vågnede op fra koma med:

  • Halvsidig lammelse
  • Hjerneskade
  • 15 brækkede ribben (nogle helt knuste)
  • Et brækket ben (som måtte opereres syv gange)
  • En brækket arm og skulder

Intensiv genoptræning

Jeg brugte fire år i kørestol, før jeg kom til intensiv genoptræning hos Neurofys.dk i sommeren 2015. Min balance var meget udfordret, og jeg gik med to krykkestokke. De sagde, at de ikke vidste, hvilken vej, jeg ville vælte, da jeg kom ind ad døren sammen med en hjælper. Mit store mål var at løbe igen, fordi det er en del af min identitet - at kunne føle friheden i løb. Det håb tog de aldrig fra mig undervejs i genoptræningen.

Men først skulle jeg jo sætte krykkerne fra mig. Den første slap jeg hurtigt af med. Gennem balancetræning, gangtræning og specialiseret genoptræning tilpasset med grundig test af mine funktioner kunne vi pensionere den anden krykke 2. juledag 2015. I de dage begyndte jeg også at løbetræne på klinikkens løbebånd.

Tempoet var ikke som i gamle dage, men jeg lærte igen at løbe helt op til 10 kilometer og gennemførte allerede i 2016 10 kilometer-ruten i vores lokale ’Storåløbet’. Siden da har jeg købt jeg hus og har erhvervet kørekort igen. Jeg har kæmpet - og opnået at få min selvstændighed tilbage!

I dag bruger jeg kun ét hjælpemiddel: En skinne til dropfod. Neurofys.dk var hele tiden åbne om, at den muligvis aldrig ville blive gjort overflødig med genoptræning.

Den ærlighed har betydet meget for mig. Jeg er blevet behandlet som et ligeværdigt menneske på trods af min diagnose med svær hjerneskade. De ved, hvad de skal italesætte, og det har givet mig håb og glæde ved at komme ned til dem. Det er også derfor, jeg stadig kommer hos Neurofys.dk.

Råd om hjælpemidler og rehabilitering

Min intensive genoptræning hos Neurofys.dk hjalp mig af med mange fysiske skavanker. Men de går også langt for at hjælpe på andre områder. Da jeg havde brug for hjælp til at få den rigtige skinne til min dropfod og andre hjælpemidler, som for eksempel pigge under skoene, hjalp de med at få kontakt til nogle gode bandagister. De satte mig også i gang med rehabilitering af min hjerneskade hos neuropsykolog.

Neurofys.dk er et godt sted at komme. De aflæser også ens nonverbale sprog for at kunne hjælpe bedst muligt. Jeg græd meget, da jeg begyndte dernede, og derfor hjalp de med at samle en gruppe af klienter med lignende problematikker, som kunne hjælpe hinanden igennem det. Jeg kan kun anbefale dem 100 %.